myspace backgrounds
Myspace Backgrounds

Mengenai Saya

Foto saya
Islam dan sunnah adalah cara hidupku

Jumaat, 31 Disember 2010

Adakah Kita Sokong sekular?????

assalamualaikum semua.....

buat renungan semua pembaca.diharap anda dapat meluangkan masa membaca articel ini dan menyelami apa yang tersurat dan tersirat di sebalik ketokohan Kesekularan Kamal Atartuk... semoga dapat ikhtibar dan mengelakkan pahaman ini menjadi pegangan oleh para pemimpin dunia sekarang ini......

IDEOLOGI MUSTAFA KAMAL ATTATUK DI TURKI...

1. Membolehkan perempuan memakai tudung,dengan syarat pakai skirt...

2. membolehkan lelaki pakai seluar panjang,dengan syarat pakai tie dan topi.(sesuai dengan kehendak barat)

3. Menyuruh lelaki dan wanita menari dikhalayak ramai...Beliau sendiri pernah menari dengan seorang wanita disebuah parti umum yang pertama di Ankara.

4.Beliau pernah menegaskan bahawa "negara tidak akan maju kalau rakyatnya tidak cenderung kepada pakaian moden"

5.Menggalakkan minum arak secara terbuka.

6.Mengarahkan Al-Quran dicetak dalam bahasa Turki.

7.Menukar azan Kedalam Bahasa Turki.Bahasa Turki sendiri diubah dengan membuang unsur2 Arab dan Parsi.

8.Mengambil artikel -artikel dari luar negara untuk memodenkan Turki.

9.Satu ucapan beliau di bandar Belikesir dimana beliau dengan terang-terangnya mengatakan bahawa agama harus dipisahkan dengan urusan harian dan perlu dihapuskan untuk kemajuan.

10.Agama Islam juga dibuang sebagai agama rasmi negara Turki.

11.Menyerang Islam secara terbuka dan Terang-terangan.

12.Menggubal undang-undang perkahwinan berdaftar berdasarkan undang-undang barat.

13.Menukar Masjid Ayasophia kepada muzium,ada sesetengah masjid dijadikan gereja.

14.Menutup masjid serta melarang dari bersembahyang berjemaah.

15.Menghapuskan Kementerian Wakaf dan membiarkan anak-anak yatim dan fakir miskin.

16.Membatalkan undang-undang waris,faraid secara islam.

17.Menghapuskan penggunaan kalender Islam dan Menukarkan huruf arab kepada huruf latin.

18.Menggangap dirinya tuhan sama seperti firaun. Berlaku peristiwa apabila salah seorang askarnya ditanya "siapa tuhan dan dimana tuhan tinggal" oleh kerana takut, askar tersebut menjawab.'Kamal Atartuk adalah tuhan" beliau tersenyum dan bangga dengan jawapan yang diberikan oleh askar itu.

KEMATIAN KAMAL ATARTUK YANG MENYEKSAKAN

Di saat kematianya,Allah telah mendatangkan beberapa penyakit kepada beliau sehingga beliau rasa terseksa dan tak dapat menangung seksaan dan azab yang Allah berikan di dunia.Antaranya ialah:

1.Didatangkan penyakit kulit hingga ke kaki dimana beliau merasa gatal-gatal seluruh badan..

2.Sakit jantung

3.Penyakit darah tinggi.

4.Panas sepanjang masa,tidak pernah merasa sejuk sehingga terpaksa diarahkan bomba untuk menyiram rumahnya 24jam

pembantu-pembantunya juga diarah untuk meletakkan ketulan-ketulan ais didalam selimut untuk menyejukkan beliau.Maha suci Allah,buat macam mana pun rasa panas tak hilang-hilang.

oleh kerana tidak tahan dengan kepanasan yang ditanggung,beliau menjerit sehingga seluruh istana mendengar jeritan itu.Disebabkan tidak tahan dengan jeritan itu,mereka-mereka yang bertanggung jawab telah menghantar beliau ketengah lautan dan diletakkan dalam bot dengan harapan beliau akan merasa sejuk.Allah itu Maha Besar panasnya tak juga hilang!

Pada 26 september 1938,beliau pengsan selama 48 jam disebabkan terlalu panas dan sedar semula selepas itu tetapi beliau hilang ingatan.

Pada 9 November 1938,beliau pengsan sekali lagi selama 36 jam dan akihirnya meningal dunia......

Sewaktu beliau meninggal,tidak seorang pun yang memandi,mengkafan dan menyembahyangkan mayat beliau.Mayat ini diawetkan selama 9hari 9malam, sehingga adik perempuan beliau datang meminta ulama-ulama Turki memandikan,mengkafankan dan menyembahyangkannya.

Tidak cukup dari itu,Allah tunjukkan lagi balasan azab ketika mayatnya di bawa ketanah perkuburan.Bila mayatnya hendak ditanam, tanah tidak menerimanya(sungguh tak dapat dibayangkan bagaimana tanah tidak menerimanya.)

Disebabkan putus asa,mayatnya diawetkan sekali lagi dan dimasukkan ke dalam muzium yang diberi nama EtnaGrafi (kalau tak silap dengar lah....) Ankara selama 15 tahun(sehingga tahun 1953).

Selepas 15 tahun mayatnya hendak ditanam semula,tapi Allah Maha Agung,bumi sekali lagi tak menerimanya.Habis ikhtihar, mayatnya dibawa pula ke satu bukit dan ditanam dalam satu binaan marmar beratnya 44ton. Mayatnya ditanam dicelah-celah batu marmar.Apa yang menyedihkan, ulama-ulama sezaman dengan Kamal Atartuk mengatakan bahawa "jangan kata bumi Turki,seluruh bumi Allah ini tidak menerima Kamal Atartuk!" Hanya Allah sahaja yang Maha Mengetahui

terima kasih kepada anda semua kerana meluangkan masa membaca memo ini...diharap anda semua mendapat ikhtibar dari peristiwa tersebut... sesungguhnya seksaan Allah itu,tidak hanya di Akhirat kelak,malah didunia ini juga.. wallahualam....

Selamat datang

Kejayaan manusia dalam agamanya taat kepada Allah ikut cara Rasullullah SAW